Inbjudan till diskussion om användningen av Breidablick tisdag 8/10 kl. 19.00

Kommunstyrelsen i Finström tillsatte § 15/31.1.2024 en arbetsgrupp som med uppdrag att ta fram förslag kring kommunens fastigheter och markinnehav. Som en del av uppdraget så kartlades användningen av Breidablick genom en enkät som skickades ut till berörda föreningar i våras.

Arbetsgruppen består av Conny Eklund, Freddie Forman, Christian Rögård och Carola Wikström-Nordberg

 

Arbetsgruppen har beslutat att kalla representanter för alla förningar som besvarade enkäten till ett möte kring hur kommunen och föreningarna tillsammans kan utveckla användningen av lokalen, och hur de synpunkter och förbättringsförslag som framförts i enkäten och tidigare kan verkställas.

Arbetsgruppen har konstaterat att det finns behov av att formalisera gamla överenskommelser kring användningen av Breidablick och att det finns behov av att förbättra informationen om vilka aktiviteter som regelbundet ordnas i lokalen.

Arbetsgruppen har också bjudit in verksamhetsledare Alexandra de Haas från Leader Åland r.f., som kommer att presentera vilka möjligheter föreningarna har att söka om Leader-bidrag.

Mötet hålls vid serveringsrummet vid Breidablick tisdagen den 8 oktober med början kl. 19.00

Inbjudan riktas i första hand till de föreningar som besvarade enkäten som skickades ut i maj, men alla föreningar som på något sätt använder sig av lokalen Breidablick eller idrottsanläggningarna och uteområdena är välkomna att delta.

 

Godby 19 september 2024

 

På arbetsgruppens vägnar,

Magnus Sandberg

kommundirektör